PD Kum Trbovlje

You are currently browsing the archives for maj, 2019.

Prehodavci

28. junij, 2019do29. junij, 2019

Vabimo na tradicionalno planinsko turo MDO Zasavje na Prehodavce, 

ki bo v petek, 28. junija in soboto 29. junija 2019.

Odhodi v petek:

5.00 uri Brežice (avtobusna postaja)                 6.10 uri iz Šmarjete (za Rimske Toplice in Laško)       

5.15 uri Krško (avtobusna postaja)                    6.20 uri Dol pri Hrastniku

5.20 uri Brestanica (gostilna Pečnik)                 6.30 Hrastnik (Železniška postaja)

5.35 uri Sevnica (Boštanj, Mercator)                 6.40 Trbovlje (Železniška postaja)

5.50 uri Radeče (Železniška postaja)                 6.50 Zagorje (Železniška postaja)

                                                                                 7.10 Litija 

Na Prehodavce se bomo povzpeli iz Bohinja, čez Planino Jezero, 5 ur hoda. Iz Stare fužine do parkinga  Planine Blato s taksiji, oz. lastnim prevozom. Hodimo na lastno odgovornost. Izlet vodi PD Radeče, ki tudi donira prenočevanje udeležencem pohoda v Zasavski koči na Prehodavcih. 

Prijavite se pri društvu, katerega član ste, društvo pa pošlje zbir na  naslov sustersic.joze@gmail.com, do 15. 6. 2019.

Cena prevoza je odvisna od števila prijavljenih in z avtobusom bo organiziran prevoz ob 40 prijavljenih planincih. Ob manjšem številu prijav, vsako društvo organizira lasten prevoz in je zbor pohodnikov v Stari fužini, Trgovina Merkator, Stara fužina 53B, 4265 Bohinjsko jezero do 9. ure.  Možnost večerje v koči, obvezna prijava.

Lisca 2019

15. junij, 2019

Dan slovenskih planinskih doživetij letos organizira PZS skupaj s PD Lisca na Lisci. Obeta se zanimivo celodnevno planinsko doživetje. Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne, več info na naslovu:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13332

Nanos

1. junij, 2019

V soboto, 1. junija vas vabimo, da se nam pridružite na planinsko turo na Nanos. Tura ni zahtevna in primerna tudi za družine. Prijave obvezne, vabljeni!

Srečanje planincev na Kumu in otvoritev obnovljenih igral, 26. 5. 2019

Po dolgem času je na Kumu spet posijalo sonce in razveselilo številne planince, ki so se udeležili vsakoletnega planinskega srečanja. Ob tej priliki smo razglasili naj prijatelje Kuma za leto 2018, poseben dogodek tega dne pa je bilo odprtje obnovljenega otroškega igrišča. Skoraj tri desetletja stara igrala smo obnovili, staro gondolsko gugalnico smo zamenjali z novo gugalnico iz akacijevih brun ter uredili podlago pod vsemi igrali, tako da bo igrišče varno za otroško igro. Z ohranjanjem naravne brežine pa smo poskrbeli tudi za naravni izgled naravovarstveno zaščitenega terena.

Mali plac, 18. 5. 2019

Naši malčki so obiskali močvirske škrate na Malem placu pri Bevkah.

Via Adriatica Trail

Potopisno predavanje Pie Peršič, ki sta skupaj z Andrejem Martinčičem prva v enem zamahu v 44 dneh prehodila novo hrvaško planinsko-turistično pot Via Adriatica Trail od rta Kamenjaka v Istri do rta Prevlaka pri Boki Kotorski.

Hvar, 27.4.-1.5.2019

Spotoma se ustavimo v Omišu in se zapeljemo v kanjon Cetine. Naslednji dan opravimo krožno turo iz Lepe Nedelje na najvišji vrh otoka Sv. Nikola (628 m). Tretji dan se iz Milne napotimo do Malega Grablja in na Motokit (344 m) ter nadaljujemo do etno vasice Veliko Grablje, kjer nam domačini predstavijo zgodovino vasi ter pokažejo muzejsko zbirko stare oljarne in destilarne sivke. Naslednji dan se napotimo iz Starega Grada do Vrboske, Pot vodi po Starogradskem polju, ki je od leta 2008 pod Unescovo zaščito.

« 2 of 2 »

Čaven, 22.4.2019

Na Čaven se odpravimo po slikoviti Srednječavenski poti. Povzpnemo se na Malo goro, kjer je tega dne zelo živahno, kajti Ajdovci imajo svoj velikonočni pohod. Nadaljujemo na Kucelj, nato pa se vračamo do koče na Čavnu in nato se spustimo spet na Srednječavensko pot in sestopimo do izhodišča.

ZPP – 3. etapa, 13.4.2019

Tretjo etapo začnemo v Ravnem Logu, nadaljujemo do Bohorja, Javornika, Zabukovja in zaključimo v Kurji vasi v dolini Sevnične.