PD Kum Trbovlje

Ali na Porezen ali pa Debelo peč

30. marec, 2019

Kam se bomo usmerili, se bomo dogovorili nekaj dni prej. Vsekakor bomo iskali sneg, upoštevali pa bomo vaše želje. Porezen je s 1630 m najvišji vrh Cerkljanskega hribovja, Debela peč pa se z 2014 m dviga nad Pokljuške gozdove. Oba hriba sta izvrstna razglednika, na oba vodijo lahke poti. Vabljeni!


Kucelj na Čavnu

13. april, 2019

Čaven se nahaja na južnem robu Trnovskega gozda tik nad Vipavsko dolino, najvišji vrh Kucelj pa je s 1237 m odličen razglednik na Vipavsko dolino in do morja ter na Trnovski gozd in Nanos. Pot ni zahtevna, vabljeni!


ZPP – 2.etapa od gradu Podsreda do Bohorja

16. marec, 2019

Prvo etapo smo že prehodili 23. februarja skupaj s 70 planinci iz sosednjih društev. Naslednjo etapo načrtujemo od gradu Podsreda do Bohorja. Zaradi organizacije prevoza na izhodišče so prijave zelo zaželene. Vabljeni!


Občni zbor PD Kum

15. marec, 2019
17:00

Vabimo vas na redni letni občni zbor PD Kum kje: predavalnica Delavskega doma Trbovlje, kdaj: petek, 15.marca 2019 ob 17. uri


Slavnik

2. marec, 2019

Slavnik je 1028 metrov visoka gora v Slovenski Istri, tik pod vrhom pa stoji Tumova koča. Na vrh vodi več lahkih poti, zato je pot primerna za vse planince. Gora ob lepem vremenu ponuja razkošne razglede po domala vseh slovenskih gorah in preko Tržaškega zaliva tudi do Dolomitov. Vabljeni!


ZPP-1.etapa: Bizeljsko-Grad Podsreda

23. februar, 2019

MDO Zasavskih PD in PD Lisca v letu 2019 organizirata skupinske izlete po Zasavski planinski poti. Izleti so namenjeni vsem planinskim društvom, da se priključijo skupnim pohodom. Na prvo etapo od Bizeljskega do Podsrede vas vabimo že v februarju. Pot ni zahtevna, potrebna je primerna pripravljenost in planinska oprema glede na vremenske razmere.


Dobrča

9. februar, 2019

Dobrča je s svojimi 1634 m razgledna gora nad gričevnatim svetom Ljubljanske kotline, med Tržičem in Begunjami na Gorenjskem, tik pod vrhom južnega pobočja pa stoji prijazna planinska koča. Pot ni zahtevna, potrebna pa je primerna oprema za zimsko pot, vabljeni!


Rumena na obroke

5. februar, 2019
18:00do20:00

Ljubitelj narave in gora, gornik, turni smučar, pohodnik, računalniški programer, fotograf, pevec…​ – vse to je Igor Gruber. Pred leti se nam je predstavil s svojim potopisom po rdeči poti Via Alpina, tokrat pa nam bo predstavil nov potopisno pohodniški film “Rumena na obroke”, v katerem Igor Gruber skozi oči pohodnika predstavi pohod po Rumeni poti Via Alpina (800 km, dober mesec hoje, 50 km vzpona). Pot prinaša tudi preizkušnje in nevšečnosti, s katerimi se mora soočiti pohodnik, da je deležen novih razgledov in lepot narave. S čudovitimi fotografijami  in video posnetki nas bo film ponesel v enkratni alpski svet iz Trsta preko Dolomitov do Oberstdorfa. 


Na Kum iz Zagrada

26. januar, 2019

Tokrat se bomo povzpeli na Kum z južne strani iz doline Sopote. Lahka pot nas bo vodila skozi vas Čimerno in naprej na Kum. Primerno za vse planince. Vabljeni!


Mirna gora

12. januar, 2019
0:00

Vabimo vas v Belo Krajino, na 1047 m visoko Mirno goro na jugovzhodnem robu Kočevskega Roga. Pot ni zahtevna, vabljeni