PD Kum Trbovlje

Dobrač

24. Februar, 2018

Dobrač je 2166 m visoki vrh na avstrijskem Koroškem v masivu zahodno od Beljaka. Na vrh vodi lahka pot, ki je še predvsem v zimskem času zelo atraktivna, pot ponuja razkošne razglede, pa tudi na samem vrhu je kar nekaj zanimivosti, zato ne zamudite s prijavo. Za prehod meje potrebujete osebni dokument. Vabljeni!


Na Gore in Kopitnik iz Zidanega Mosta

10. Februar, 2018

V Zasavskem  hribovju lahko izbiramo številne poti na številne vrhove. Tokrat se bomo podali k našim sosedom na Gore in Kopitnik, na pot pa se bomo podali iz Zidanega mosta, primerno za vsakogar. Vabljeni!


Trstelj

27. Januar, 2018

V zimskih dneh je lepo tudi na naši Primorski. Zato vas vabimo na lahko turo na Trstelj, 643 m visoki vrh, ki šteje tudi za najvišji vrh slovenskega Krasa. Tura ni zahtevana in je primerna tudi za družine z otroci. Vabljeni!


Po poti slovenskega tolarja

13. Januar, 2018

Naši planinski prijatelji iz Brežic že 12. leto pripravljajo pohod v spomin in počastitev slovenskega tolarja. Pohod je lahka zimska tura v okoliških hribih in je primerna tudi za manj vzdržljive planince. Vabljeni!


36. tradicionalni novoletni pohod na Kum

2. Januar, 2018

Po šestih letih se na Kumu spet dobimo na praznični 2. januar. Zaradi zimskih razmer je nujna primerna oprema, predvsem obutev in obleka. Vabljeni!


Sabatov pohod

16. December, 2017

Sabatov pohod je včasih potekal le od Lontovža do Kuma. Že nekaj let pa ubiramo različne poti, ki vodijo na Kum in tudi letos bomo izbrali eno manj običajno pot. Vabljeni1


Mrzlica

2. December, 2017

Tudi letos se udeležujemo nočnega pohod na Mrzlico.


Košenjak

18. November, 2017

Košenjak je najvišji vrh Kobanskega, ki se dviga 1522 m visoko nad Dravogradom in reko Dravo. Pot ni zahtevna in je primerna tudi za manj vzdržljive planince. Vabljeni!


Pot spomina – Krnsko jezero

11. November, 2017

Vzpon iz Lepene do Krnskega jezera je namenjen ohranjanju spomina na žrtve prve svetovne vojne. Ob Krnskem jezeru je v ta namen spominska prireditev, ki se je udeležujejo predstavniku vseh narodnosti, ki so se bojevali v Krnskih gorah. Pot sicer ni zahtevna, vendar se je zaradi kratkega dne treba podvizati pri sestopu, da nas ne ujame noč.   Vabljeni!


Tromeja – Peč

4. November, 2017

Tromeja med Avstrijo, Italijo in Slovenijo se stika na 1508 m visokem vrhu Peč. Pot ni zahtevna, vzpon pa zagotovo nudi krasne razglede na slovenske, avstrijske in italijanske gore in doline. Vabljeni!