PD Kum Trbovlje

Košenjak

18. November, 2017

Košenjak je najvišji vrh Kobanskega, ki se dviga 1522 m visoko nad Dravogradom in reko Dravo. Pot ni zahtevna in je primerna tudi za manj vzdržljive planince. Vabljeni!


Pot spomina – Krnsko jezero

11. November, 2017

Vzpon iz Lepene do Krnskega jezera je namenjen ohranjanju spomina na žrtve prve svetovne vojne. Ob Krnskem jezeru je v ta namen spominska prireditev, ki se je udeležujejo predstavniku vseh narodnosti, ki so se bojevali v Krnskih gorah. Pot sicer ni zahtevna, vendar se je zaradi kratkega dne treba podvizati pri sestopu, da nas ne ujame noč.   Vabljeni!


Tromeja – Peč

4. November, 2017

Tromeja med Avstrijo, Italijo in Slovenijo se stika na 1508 m visokem vrhu Peč. Pot ni zahtevna, vzpon pa zagotovo nudi krasne razglede na slovenske, avstrijske in italijanske gore in doline. Vabljeni!


Kraška gmajna

28. Oktober, 2017

Kot vsako leto, vas tudi tokrat vabimo na jesensko potepanje po slikoviti kraški gmajni, ki se v jesenskih dneh še posebej bogato obarva v rdečih odtenkih ruja. Vabljeni!


Blegoš

14. Oktober, 2017

Vabimo vas na Blegoš, 1562 mnv, razgledni vrh med Poljansko in Selško dolino v Škofjeloškem hribovju. Tura ni zahtevna in je primerna tudi za družine z otroki.

Vabljeni!


Smokuški vrh

7. Oktober, 2017

Vabimo vas na greben, ki se vije od Žirovnice proti Begunjam in se zaključi na Smokuškem vrh tam nekje nad Završnico. Pot je ponekod izpostavljena, zato je primerna za izkušene planince. Vabljeni!


Peca

30. September, 2017

Na Peco vas vabimo en teden pred načrtovanim, obeta se namreč lep jesenski dan in le zakaj bi čepeli doma. Vabljeni!


Mrzla gora

2. September, 2017

Mrzla gora je 2203 m visoka mejna gora v Kamniško-Savinjskih Alpah. Skoraj brez varoval, ponekod zelo odprta, z ozkimi prehodi in krušljiva. Zato je čelada nujno potrebna, pot pa je vsekakor primerna za zelo izkušene in dobro pripravljene planince. Za vzpon potrebujemo 4 do 5 ur. Premagati pa je treba 1273 viš. metrov.


Planina Razor-Vogel

23. September, 2017

V barviti jeseni vas vabimo na SPP na planino Razor in Vogel. S planine Kuk do planine Razor je 1 ura in od planine Razor do Vogla še 2 uri hoda. Pot ni zahtevna, zato vabljeni vsi ljubitelji gora na prijetno jesensko potepanje.


Kanjavec

9. September, 2017do10. September, 2017

Kanjavec je 2569 m visoka gora, ki se nahaja med Doličem in Hribaricami v neposredni bližini očaka Triglava. Pot čez bohinjske planine do Kanjavca ni zahtevna, je pa nekoliko daljša, premagati je treba preko 1400 višincev, za kar potrebujemo verjetno več kot 6 ur hoda. Zato bomo turo raztegnili na dva dni in si privoščili prenočevanje na zasavski koči na Prehodavcih. Zaradi rezervacije prenočišč prosimo za prijave do 24.8.2017.