Iz Zidanega Mosta na Kopitnik in Gore, 19.9.2020

Izjava za javnost (povzetek)

SREČANJE ZASAVSKIH PLANINCEV

Tradicionalno srečanje zasavskih planincev se je odvilo v soboto 19. septembra 2020 na Kopitniku. Ta dan pa se je posvetil še »razpršenemu« DNEVU SLOVENSKIH PLANINCEV 2020 in dnevu Zasavske planinske poti ter Dnevu slovenskega športa, v organizaciji MDO Zasavje in PD Rimske toplice.

Posebno povezovalnost nam pomeni 200 km dolga Zasavska planinska pot, kjer smo za njeno popestritev vpeljali skupno promocijo v smislu skupnih pohodov in vzdrževanja ter foto natečaj. In ravno na Kopitniku je bila predstavljena razstava iz nagradnega foto natečaja na temo  Zasavske planinske poti 2020 v treh kategorijah.

Planinci MDO Zasavja smo 19. sept. nadaljevali tradicionalni obisk Zasavske planinske poti iz Zidanega mosta na Kopitnik, Gore do Marnega in tako počastili tudi dan Zasavske planinske poti. Pot bomo nadaljevali 17. oktobra z Marnega. Poklonili pa smo se prvič v državi, državnemu prazniku, Dnevu slovenskega športa, 23. septembra. 23. september 2000 je dan, ki je za vedno z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega športa, saj je bila tedaj na podelitvi olimpijskih odličij prvič zaigrana slovenska himna, in to kar dvakrat. Prvo zlato medaljo za samostojno Slovenijo je priboril veslaški dvojni dvojec Iztok Čop in Luka Špik, drugo pa Rajmond Debevec z malokalibrsko puško v trojnem položaju. V tednu od 23. do 30. septembra vsako leto poteka tudi Evropski teden športa.

Slovenci smo planinski narod!

Predsednik MDO Zasavja: Jože Prah

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *