Darujem kilometre

Z AKCIJO #DARUJEMKILOMETRE PREK 12 POHODNIŠKIH TOČK        DO LUNE

Vsak deseti Slovenec živi s sladkorno boleznijo, preliminarni rezultati raziskave NIJZ pa razkrivajo, da je v Sloveniji še 79 tisoč oseb, pri katerih sladkorna bolezen še ni bila odkrita. V ZVEZI DRUŠTEV DIABETIKOV SLOVENIJE zato že tretje leto zapored organizirajo akcijo ozaveščanja o bolezni #darujemkilometre. Z  njo spodbujajo Slovence in Slovenke k telesni aktivnosti, ki pripomore k celovitemu obvladovanju bolezni. Letos še s posebej ambicioznim ciljem: zbrati želijo 384.400 kilometrov, kolikor znaša razdalja od Zemlje do Lune. Sodelujoči bodo lahko kilometre zbirali od 1. junija na izbranih 12 pohodniških točkah po Sloveniji ali drugih pohodniških poteh, s tekom in kolesarjenjem.

Akcija #darujemkilometre je bila v letu 2020 zelo uspešna, saj smo v samo 14 dneh Slovenke in Slovenci s tekom, na kolesu in peš, zbrali 14.003 kilometrov za namen ozaveščanja o sladkorni bolezni. Letos je cilj še ambicioznejši, načinov vključitve v akcijo #darujemkilometre pa še več. V Zvezi društev diabetikov Slovenije so letos pripravili 12 pohodniških točk, ki so enakomerno razporejene po Sloveniji, prek katerih bodo nabirali kilometre. Na vrhu vsake od točk bodo organizatorji spremljali število oseb, ki so jih obiskale, opravljene prehojene kilometre in skupno višinsko razdaljo.

Letos je akcija #darujemkilometre lokalizirana – v  Zasavju je točka na KUMU.

Število sodelujočih oseb v akciji #darujemkilometre bodo organizatorji spremljali na Facebooku in Instagramu prek fotografij vaših športnih aktivnosti. Zato vse sodelujoče naprošajo, da se na vrhu vsake od 12 točk, na drugih pohodniških poteh, na teku ali kolesarjenju, fotografirate, pri objavi na družbenih omrežjih fotografijo označite s ključnikom #darujemkilometre in pripišete število opravljenih kilometrov.

junij 2021                                                          Zveza društev diabetikov Slovenije

DarujemKilometre_plakat_predlog

Comments are closed.